"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το Ολλανδικό Πλοίο-Φάντασμα

Ένα Πραγματικά Ανατριχιαστικό Μυστήριο

Διάβασα σε πολλά blogs μια δημοσίευση που αναφέρεται σε 5 ανατριχιαστικά μυστήρια. Θα αναφέρω μόνο προς ώρας μόνο αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και αναφέρεται στην ιστορία της βύθισης μιας ολλανδικής φρεγάτας, της SS Ourang Medan.

Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο όπως το πρωτοδιάβασα στο Blog ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.


Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».

Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.

Διαβάστε και τα υπόλοιπα 4 μυστήρια στο εξής link: http://acropolis2012.blogspot.gr/2012/07/5.html

Σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθω και με κάποια από τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου