"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το Μεγαλύτερο Τραγούδι έχει Διάρκεια…1.000 Χρόνια!


Μπορεί να έχετε ακούσει για μεγάλης διάρκειας τραγούδια, ακόμη και 24ωρα μουσικά 
κομμάτια, αλλά τραγούδι που θα παίζεται αδιάλειπτα για 1.000 ολόκληρα χρόνια, νομίζω φαντάζει λιγουλάκι απίθανο...

Κι όμως έτσι ακριβώς είναι! Το «Longplayer» είναι ένα μουσικό κομμάτι που σχεδιάστηκε για να διαρκέσει χίλια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να παίζεται την 1η Ιανουαρίου 2000 και -αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- θα συνεχιστεί χωρίς επανάληψη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2999, οπότε θα γίνει επανεκκίνηση.

Το τραγούδι βασίζεται σε ένα υπάρχον μουσικό κομμάτι, και πιο συγκεκριμένα σε ένα παραδοσιακό τραγούδι από το Θιβέτ που παίζεται με κύμβαλα, το οποίο θυμίζει κατά πολύ μία σύνθεση ήχων καμπάνας.

Αυτό διαρκεί 20 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, χρόνος ο οποίος υποβάλλεται σε επεξεργασία από υπολογιστή με τη χρήση ενός απλού αλγόριθμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός παραλλαγών, οι οποίες, όταν παίζουν διαδοχικά, αποδίδουν έναν συνολικό χρόνο εκτέλεσης 1000 ετών!

Το «μεγαλύτερο» (ή «μακρύτερο», αν θέλετε) τραγούδι στον κόσμο συνέθεσε ο Jem Finer (ιδρυτικό μέλος του μουσικού γκρουπ Pogues) και ακούγεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως, για παράδειγμα, στο Trinity Wharf Buoy στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και στην Αίγυπτο, ενώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση στη σελίδα www.longplayer.org.





Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/1000_4925.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου