"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τσίλι: Το Καυτερό


ΤΣΙΛΙ : ΤΟ ΚΑΥΤΕΡΟ
Το τσίλι ή αλλιώς κοκκινοπίπερο,  καγιέν ή απλώς κόκκινη καυτερή πιπεριά, έχει καταγωγή τις τροπικές χώρες τις Αμερικής και ήρθε στη δύση κυρίως από την αγάπη του κόσμου για καυτερές γεύσεις!
Τα οφέλη του όμως είναι πολύ περισσότερα.




Λόγω του κύριου συστατικού του, την καψεκαϊνη, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για εμφράγματα και εγκεφαλικά!

Βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τα χέρια και τα πόδια και τα κεντρικά όργανα του σώματος όπως την καρδιά και το συκώτι!
Είναι άκρως εφιδρωτικό και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος και καταπραύνει τους μυϊκούς σπασμούς!
Μειώνει τα τριγλυκερίδια και καίει τα αποθηκευμένα λίπη !
Επαλειφώμενο εξωτερικά το τσίλι σε ερεθισμένες περιοχές, επειδή τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να λειτουργήσει ως αναλγητικό αλλά και αν τοποθετήσουμε μέσα σε πανιά κομμάτια τσίλι, μπορεί να γίνει ένα άριστο επίθεμα για κρύα άκρα το χειμώνα!
Μας προφυλάσσει από ιώσεις αλλά καταπολεμά και τις ήδη υπάρχουσες λοιμώξεις!
Μας ανακουφίζει από τα αέρια και τους κολικούς επειδή διεγείρει την έκκριση πεπτικών υγρών και μας βοηθάει στην πέψη!

Βασικά παρασκευάσματα είναι:



    1. η σκόνη τσίλι που έχει άπειρες χρήσεις από το φαγητό μέχρι και μέσα σε ροφήματα ζεστά.
    2. το έλαιο που χρησιμοποιείται κυρίως σε μασάζ.
    3. τα δισκία για χρόνιες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.
    4. οι αλοιφές κυρίως θερμαντικής μορφής για τους αθλητές και όχι μόνο

    Ξεκινήστε να δοκιμάζετε τα καυτερά στα φαγητά σας  είτε για να τονώσετε την καρδιά είτε για κάψετε λίπος αφού είναι άκρως λιποδιαλυτικό!
    Πάντοτε όμως  με μέτρο γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν  προβλήματα στο στομάχι σας!!

    Από:
    Dhyan Darsho (Ελένη Πιππή)
    http://www.facebook.com/dhyan.darsho

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου