"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Φωτογραφίες φαντασμάτων του W. Hope


Οι φωτογραφίες φαντασμάτων του William Hope


Από το Ξωτικό (http://3otiko.blogspot.gr)

Οι φωτογραφίες με τα «πνεύματα» που θα δείτε παρακάτω, είναι από ένα φωτογραφικό άλμπουμ που ανακαλύφθηκε σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία στο Lancashire της Αγγλίας από κάποιον επιμελητή του National Media Museum που βρίσκεται στο Bradford.

                      

Τραβήχτηκαν από ένα αμφιλεγόμενο διάμεσο (μέντιουμ) ονόματι William Hope (1863-1933). Γεννημένος το 1863 στην πόλη Crewe της Αγγλίας, ο Hope αρχικά ήταν επαγγελματίας ξυλουργός. Το 1905 άρχισε να ενδιαφέρεται για τις φωτογραφίες πνευμάτων όταν, ενώ φωτογράφιζε ένα φίλο του, τράβηξε μια δήθεν φωτογραφία ενός φαντάσματος. Ίδρυσε τον Crewe Circle (Κύκλο του Crewe), μια ομάδα 6 φωτογράφων πνευμάτων. Όταν μπήκε στην ομάδα και ο Αρχιεπίσκοπος Thomas Colley, άρχισαν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η υποστήριξη για τον "Κύκλο" μεγάλωσε καθώς οι πενθούντες συγγενείς όσων έχασαν στον πόλεμο δικού τους, αναζητούσαν έναν τρόπο επικοινωνίας μαζί τους. Μέχρι το 1922 ο Hope μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου έγινε επαγγελματίας μέντιουμ.

              

                 

Το έργο του "Κύκλου" ερευνήθηκε σε διάφορες περιπτώσεις. Η πιο διάσημη περίπτωση συνέβη το 1922, όταν η Society for Psychical Research (Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών) έστειλε τον Harry Price να ερευνήσει την ομάδα. Ο Price συγκέντρωσε αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Hope τοποθετούσε γυάλινες πλάκες με εικόνες φαντασμάτων, προκειμένου να παράγει αυτές τις φωτογραφίες. Αργότερα, τον ίδιο χρόνο ο Price δημοσίευσε τα ευρήματά του, εκθέτοντας τον Hope ως απατεώνα. Ωστόσο, πολλοί ένθερμοι υποστηρικτές του Hope τον υποστήριξαν, με τον πιο διάσημος απ' αυτούς, τον Sir Arthur Conan Doyle, δημιουργό των ιστοριών του Σέρλοκ Χολμς. Ο Hope συνέχισε να φωτογραφίζει "πνεύματα", παρά το ξεμπρόστιασμα του.

                

                   

Ευχαριστώ το Ξωτικό για τη δημοσίευση... (http://3otiko.blogspot.gr/2012/05/william-hope.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου