"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Οι Σάλπιγγες Ηχούν....


11-08-2011  και... Οι σάλπιγγες ηχούν....


Σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχουν ακούσει πολλοί κάτοικοι διάφορους ήχους, χωρίς να μπορούν οι ίδιοι να προσδιορίσουν από που προέρχονται. Ήχοι μακρινοί κι απόκοσμοι. Ήχοι απροσδιόριστοι. Ήχοι που, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, παραπέμπουν σε σκηνικά Αποκάλυψης...






Ας ρίξουμε αρχικά όμως μια ματιά σε μερικά γεγονότα:


Στις 11 Αυγούστου 2011, στο Κίεβο της Ουκρανίας, ήχοι ακούγονται από παντού και πουθενά. Στο βίντεο που ακολουθεί, ένα μικρό παιδί φαίνεται να λέει στην μητέρα του "Δεν ξέρω μαμά τι είναι αυτοί οι ήχοι, μοιάζουν να έρχονται από το πουθενά" -στα ρώσικα-. Η μητέρα του φαίνεται να συμφωνεί καθώς και η ίδια δεν μπορούσε να εντοπίσει την πηγή αυτών των ήχων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν ήχοι από σειρήνα κάποιου εργοστασίου, ούτε κάποιο τρένο που περνούσε εκείνη την ώρα, ούτε από οποιοδήποτε άλλο γνωστό μέσον που θα μπορούσε να τους δικαιολογήσει.


Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως αυτοί οι ήχοι δεν έχουν ακουστεί μόνο εκεί, καθώς αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ουκρανία. ΗΠΑ, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρωσία, ακόμη και η Αυστραλία βίωσαν ανατριχιαστικές στιγμές με τους απόκοσμους θορύβους να αναστατώνουν ολόκληρες πόλεις... Για την ακρίβεια, σας δίνουμε μερικά παραδείγματα:


Κίνα - 16 Αυγούστου
Ρωσία - 23 Αυγούστου
ΗΠΑ - 24 Αυγούστου
Πολωνία - 28 Αυγούστου
Βραζιλία - 1 Σεπτεμβρίου
Καναδάς - 11 Σεπτεμβρίου
Δανία - 16 Σεπτεμβρίου,
Όλα μέσα στο 2011....



Στην Κόστα Ρίκα για την ακρίβεια, οι κάτοικοι ένιωσαν πρωτοφανή κι ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς στις 00.30 τα μεσάνυχτα ένας μυστηριώδης ήχος έκοψε την ανάσα σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Ο Ronny Quintero σεισμολόγος δήλωσε για το γεγονός πως πρέπει να εξεταστεί την ώρα που έγινε και στην τοποθεσία ώστε να διευκρινίσει με βεβαιότητα πως ο ήχος δεν οφειλόταν σε κάποια σεισμική δόνηση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξαρτώμενης της τοποθεσίας είναι εύκολο να αποκλείσει ή όχι την πιθανότητα τεκτονικής διάρρηξης.

Το σεισμολογικό και ηφαιστειακό ινστιτούτο OVSICORI της Κόστα Ρίκα έκανε γνωστό πάντως πως δεν υπήρξε κάποια γεωλογική δραστηριότητα στη χώρα.




Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, φανταστείτε τους ήχους που ακούτε κάθε φορά που γίνεται αστραπή, δηλαδή το "μπουμπουνητό", μόνο που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τέτοιο!


Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της περίεργης αυτής βοής που είναι σαν να έρχεται από τον ουρανό. Ποτέ δεν συνοδεύτηκαν από κάποια δραστηριότητα, όπως ένα σεισμό, που θα έδινε μία πιθανή εξήγηση. Ωστόσο, ο διεθνούς φήμης γεωφυσικός δρ Elchin Nusrat Khalilov, μέλους της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Πρόγνωσης Σεισμών και αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Επιστημονική Συνεργασία (WOSCO) και της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών H&E με έδρα το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας υποστηρίζει:
«Πρόκειται για χαμηλής συχνότητας ακουστικές εκπομπές μεταξύ 20 και 100 Hz. Στη γεωφυσική, καλούνται κύματα ακουστικής βαρύτητας και σχηματίζονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, κυρίως στην ιονόσφαιρα. Τα αίτια είναι πολλά: σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, θύελλες, τσουνάμι κλπ. Η πηγή τόσο ισχυρών περιστατικών πρέπει να είναι οι ενεργειακές διαδικασίες πολύ μεγάλης κλίμακας, που μπορεί να προέρχονται από πανίσχυρες ηλιακές καταιγίδες που κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς την επιφάνεια της Γης και αποσταθεροποιούν τη μαγνητόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και την ανώτερη ατμόσφαιρα. Η αιτία είναι η ηλιακή δραστηριότητα που αυξήθηκε στις αρχές του 2011 και, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα αυξηθεί πολύ περισσότερο στο τέλος του 2012»!

Μια άλλη πιθανή αιτία για τους αλλόκοτους ήχους, είναι η επιτάχυνση της μετακίνησης του βόρειου μαγνητικού πόλου της Γης, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από πέντε φορές μεταξύ 1998 και 2003. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εντατικοποίηση της ενεργειακής διαδικασίας στον εσωτερικό πυρήνα της Γης.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, όλοι οι γεωφυσικοί σταθμοί του συστήματος ATROPATENA που καταγράφει τρισδιάστατα τις αλλαγές στο πεδίο βαρύτητας της Γης, κατέγραψαν σχεδόν ταυτόχρονα έναν ισχυρότατο βαρυτικό παλμό.

Οι σταθμοί του προγράμματος είναι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη, το Κίεβο, το Μπακού, το Ισλαμαμπάντ και τη Γιογκιακάρτα, σε απόσταση 10.000 χιλιομέτρων ο πρώτος από τον τελευταίο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο Elchin Khalilov υποστηρίζει ότι:

«Από το τέλος του 2012, θα πρέπει να περιμένουμε απότομη αύξηση των ισχυρών σεισμών, των ηφαιστειακών εκρήξεων, των τσουνάμι και των ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα κορυφωθούν τη διετία 2013- 2014»!


Κι εγώ αναρωτιέμαι, προσδιορίζει η Αποκάλυψη την πηγή ή την αιτία των ήχων ή απλά τους αναφέρει σαν μια προειδοποίηση;

Είναι οι μυστηριώδεις ήχοι που ακούστηκαν προάγγελος της λεγόμενης «Αποκάλυψης»;
Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας...

Πηγές: http://www.athensmagazine.gr/portal/weird/11224
           http://exelixeis.gr/anekshghta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου