"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο;

Ναι! Και λέγεται ΠΡΟΛΗΨΗ!!!!!


Η πρόληψη του καρκίνου είναι δυνατή: υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Έχει παρατηρηθεί ότι διάφοροι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν διαφορετικά επίπεδα των τύπων καρκίνου, και αυτά μεταβάλλονται με προβλέψιμο τρόπο.

Οι ομάδες των μεταναστών αφήνουν γρήγορα πίσω τους τα επίπεδα καρκίνου της πατρίδας τους και μέσα σε μία γενιά εμφανίζουν τα μοντέλα καρκίνου της χώρας που τους φιλοξενεί.

Ο καρκίνος έχει μια γενετική συνιστώσα, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί. Όμως, δεν αναπτύσσουν καρκίνο όλοι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση και, αντίστροφα, ο καρκίνος μπορεί να πλήξει ανθρώπους χωρίς οικογενειακό ιστορικό της νόσου.


10 κλειδιά για την πρόληψη του καρκίνου


Εάν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα, κάντε τουλάχιστον όσα μπορείτε. Οποιαδήποτε πρόοδος προς την εκπλήρωση αυτών των στόχων, μπορεί να βοηθήσει.

1. Παραμείνετε λεπτός/ή
Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να προστατευτείτε ενάντια στον καρκίνο. Προσπαθήστε να αποφύγετε την αύξηση του βάρους σας καθώς μεγαλώνετε, και ειδικότερα γύρω από τη μέση σας.




2. Ασκηθείτε περισσότερο, καθίστε λιγότερο
Επιδιώξτε να ασκείστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Κάντε ένα γρήγορο περίπατο, ποδήλατο ή ασχοληθείτε με τον κήπο σας. Αναζητήστε τρόπους να εντάξετε περισσότερη άσκηση στην καθημερινή σας ζωή, όπως π.χ. το να περπατάτε μέχρι τη δουλειά σας ή να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να παίρνετε τον ανελκυστήρα.




3. Αποφύγετε τα σακχαρούχα ποτά και τα πρόχειρα φαγητά
Τα υψηλά σε περιεκτικότητα λιπαρά πρόχειρα φαγητά, όπως επίσης και τα σακχαρούχα ποτά, περιέχουν πολλές θερμίδες και σας κάνουν πιο επιρρεπή στην απόκτηση βάρους.












4. Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές τροφές
Προσθέσετε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και όσπρια (φασόλια, αρακά και φακές) στη διατροφή σας. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες. Περιορίστε την κατανάλωση επεξεργασμένων αμυλούχων τροφίμων, τα οποία ευνοούν την αύξηση του βάρους.






5. Περιορίστε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα
Τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Περιορίστε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι) και επιλέξτε άπαχα κομμάτια. Αποφύγετε τα κρέατα που είναι ώριμα, καπνιστά, αλατισμένα ή με πρόσθετα συντηρητικά. Τα πουλερικά και τα ψάρια είναι πιο υγιεινές επιλογές.




6. Περιορίστε την κατανάλωση των οινοπνευματωδών ποτών
Εάν αποφασίσετε να καταναλώσετε αλκοόλ, μην πίνετε περισσότερα από 2 ποτά την ημέρα, εάν είστε άνδρας, ή ένα ποτό την ημέρα, εάν είστε γυναίκα.





7. Περιορίστε το αλάτι και τα αλμυρά φαγητά
Έχουμε ανάγκη από λίγο αλάτι (νάτριο) για την υγεία μας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πάρα πολύ. Και το περισσότερο από το αλάτι που λαμβάνουμε, προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων προσεκτικά και προσπαθήστε να περιορίστε το αλάτι.









8. Μην καταναλώνετε συμπληρώματα διατροφής για την πρόληψη του καρκίνου
Προσπαθήστε να πάρετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε από τις τροφές που τρώτε και όχι από χάπια.







9. Θηλάστε τουλάχιστον για 6 μήνες
Εάν είστε μητέρα, προσπαθήστε να θηλάσετε το μωρό σας για τουλάχιστον 6 μήνες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τον καρκίνο του μαστού. Μπορεί επίσης, να βοηθήσει να αποτρέψει το μωρό σας να γίνει υπέρβαρο στο παρόν ή αργότερα στο μέλλον.








10. Μην καπνίζετε 
Η κατανάλωση καπνού συνδέεται με τουλάχιστον 15 τύπους καρκίνου και αντιστοιχεί περίπου στο 30% των θανάτων από καρκίνο. Εάν καπνίζετε, κόψτε το. Εάν δεν καπνίζετε, μην το ξεκινήσετε. Και μην αφήνετε άλλους ανθρώπους να καπνίζουν γύρω σας. Το παθητικό κάπνισμα μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρο.


Τέλος, Διαβάστε εδώ μια επιπλέον αλλά κι εξίσου σημαντική άποψη για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου...


Πηγή: http://et-medicaltv.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=189:karkinos&Itemid=674

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου