"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Je suis ... Βαγγέλης!!

Είναι από αυτές τις στιγμές που θες κάτι να γράψεις και δεν ξέρεις ούτε πως να το αρχίσεις, ούτε πώς να το εκφράσεις έτσι ακριβώς όπως το νιώθεις. Τα λόγια πάντα έμεναν, μένουν και θα μένουν φτωχά μπροστά σε μια τραγωδία. Ξέρω μόνο πως τελειώνει. Je suis Βαγγέλης!


Είναι μια ιστορία της διπλανής πόρτας, με ελάχιστες διαφορές από αυτά που μπορεί να βιώνει το κάθε ... μαλθακό παιδί. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το παιδί λύγισε. Δεν άντεξε.
Αυτοκτονία λέει! Ας μείνω σε αυτή την απόφαση του ιατροδικαστή. Δεν είναι αυτό που θέλω να θίξω. Όπως και να έχει, το τέλος του παιδιού ήταν γεμάτο με τόσο πόνο, όσο πόνο κουβαλούσε κάθε μέρα μαζί του, μέσα του! Στα μάτια του μπορείς να δεις το κάθε παιδί που δεν μπορεί να είναι αυτός ο νταής, ο δυνατός, ο ισχυρός. Μια κοινωνία που μεγαλώνει παιδιά με νόμους ζούγκλας! Ο ισχυρός έχει κάθε δικαίωμα πάνω στον ανίσχυρο! Έχει το δικαίωμα να τον πονέσει, να τον διώξει, να τον εξευτελίσει προς τέρψιν των τσιρακιών του! Μια κοινωνία που όποιος είναι διαφορετικός πρέπει να είναι οπλισμένος με αντοχές τεράστιες, γιατί αλλιώς δεν θα αντέξει! Απαγορεύεται να είσαι διαφορετικός, να μην κοιτάς το κακό του άλλου, παρά το δικό σου καλό!

Τι να συζητάμε; Το ποιος φταίει; Ας κοιταχτούμε και ας παραδεχτούμε πως δεν υπάρχει κάποιος που δεν φταίει. Φταίνε προφανώς όσοι ασκούν βία, είτε σωματική είτε ψυχολογική! Μα πιο πολύ φταίμε όλοι εμείς που δειλιάζουμε να καταγγείλουμε όλα αυτά τα περιστατικά σχολικής και οικογενειακής βίας. Βίας που βάλει πάντα αυτόν που αρνείται τη βία, αυτόν που τη σιχαίνεται, αυτόν που δεν καταλαβαίνει γιατί να υπάρχει βία!

Και πώς να καταλάβουν; Όταν δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι που την ασκούν για ποιο λόγο το κάνουν. Βέβαια, οι πιο πολλοί από αυτούς είναι κενοί, κούφιοι! Είναι υπ-άνθρωποι.

Κάθε άνθρωπος θέλω ναπιστεύω ότι πονάει μέσα από αυτήν την ιστορία. Αλλιώς δεν είναι άνθρωπος. Μα πιο πολύ από όλους πόνεσε ο ίδιος ο Βαγγέλης! Και φυσικά η οικογένειά του.

Καλό ταξίδι και μακάρι κάτι να αλλάξει μετά από όλα αυτά!

Je suis Βαγγέλης!

ΥΓ: Λογικά και κάποιος άλλος θα την έχει σκεφτεί και θα την έχει ανεβάσει αυτή την έκφραση! Μαζί του και εγώ! Μπορεί αυτό το παλικάρι να μην είχε το κοινό του Charlie την αφοσίωσή μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου