"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γίνε πιο αισιόδοξος



Γίνε πιο αισιόδοξος


Για να αποκτήσετε μια πιο θετική στάση, το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα ισχυρό λεξιλόγιο.


Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μέσα από ένα φίλτρο αισιοδοξίας. Άλλοι βλέπουν τον κόσμο μέσα από ένα φίλτρο απαισιοδοξίας.


Είναι μια κοινοτοπία της ζωής ότι οι αισιόδοξοι είναι πάντα πιο επιτυχημένοι από τους απαισιόδοξους, αλλά αυτό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα: πως μπορείς να αλλάξεις την στάση σου και να είσαι πιο αισιόδοξος; Η απάντηση; Άλλαξε τις λέξεις που χρησιμοποιείς κάθε μέρα για να περιγράφεις τις εμπειρίες σου.


Ορίστε μερικά γρήγορα γλωσσικά κόλπα που μπορούν να αλλάξουν την στάση σου.


1. Σταμάτα να χρησιμοποιείς αρνητικές φράσεις όπως… "δεν μπορώ", "είναι αδύνατο" ή "αυτό δεν θα λειτουργήσει", Τέτοιου είδους δηλώσεις προγραμματίζουν το μυαλού σου για αρνητικά αποτελέσματα.


2. Στην ερώτηση "Πως είσαι;"  απάντησε "Φανταστικά!" ή "Τέλεια!" ή "Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα!", παρά ένα θλιβερό "Καλά".


3. Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι… για πράγματα στα οποία δεν έχεις τον έλεγχο – όπως η οικονομία, η εταιρεία σου ή οι πελάτες σου.


4. Σταμάτα να γκρινιάζεις… για προσωπικά προβλήματα ή ασθένειες. Τι καλό κάνει, εκτός από το να καταθλίψει εσένα και όλους τους άλλους;


5. Αντικατέστησε τις ουδέτερες λέξεις… με κάποιες συναισθηματικά φορτισμένες. Για παράδειγμα, αντί να πεις "Είμαι εξοργισμένος!", πες "Είμαι λίγο ενοχλημένος" ή ακόμα καλύτερα "Αντιμετωπίζω μια πραγματική πρόκληση".

6. Εξάλειψε την αισχρολογία και την βωμολοχία… από το λεξιλόγιο σου. Τέτοιες λέξεις είναι πάντα σημάδια ενός τεμπέλικου μυαλού το οποίο δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι πραγματικά ευφυές να πει..


Πηγή: http://dailyarticle.gr/2012/02/15/%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου