"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

«Χρυσωρυχείο» ο αστεροειδής που πέρασε ξυστά από τη Γη!Αν και έχει μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου, το πέρασμα του είναι το κοντινότερο που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ωστόσο η ανακοίνωση αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου αστεροειδών, η οποία υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων.

Όπως υποστηρίζει η Deep Space Industries ο 2012 DA14 διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και ειδικότερα σίδηρο και νικέλιο.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο αστεροειδής διαθέτει και αρκετές ποσότητες νερού ικανές να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε διαστημόπλοια.Τονίζει ωστόσο ότι η τροχιά του είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την οργάνωση μιας αποστολής σε αυτόν για να γίνει προσπάθεια εξόρυξης.

Όπως επισημαίνεται άλλωστε, το κόστος μιας τέτοιας αποστολής θα ήταν τεράστιο καθιστώντας οικονομικά ασύμφορη την όλη προσπάθεια.


Σύμφωνα με την εταιρεία η τροχιά του είναι τέτοια που η οργάνωση της αποστολής σε αυτόν θα είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος τέτοιο που να πλησιάζει την αξία του ορυκτού πλούτου και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια τέτοια προσπάθεια.

Όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες «επισκέψεις» επιστήμονες και ειδική προσπαθούν να υπολογίσουν τι θα συμβεί στην περίπτωση πρόσκρουσης.

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι αν ο αστεροειδής καταλήξει στη Γη θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου